Vaskebjørn

Forekomst og bestandsudvikling

Vaskebjørnen er en invasiv art og har naturlig udbredelse i Amerika fra Canada i nord til Panama i syd. I de sidste 60 år er der dog dannet bestande rundt om i Europa af dyr undsluppet fra pelsfarme.

P.t. anses det ikke, om at vi i Danmark har en egentlig bestand af vaskebjørne. Der er dog gennem årene nedlagt vaskebjørne over hele landet.

I naturen lever vaskebjørnen i skove med bække og søer.

Jagten i Danmark

  • Vaskebjørnen har jagttid i perioden 1. september - 31. januar